Kompanija „Stadion“ DOO je osnovana 1991. godine sa sjedištem u Podgorici i u privatnom je vlasništvu 100%.

Sa tradicijom od 30 godina jedna smo od najstarijih distributerskih kompanija u regionu.

Osnovna djelatnost je pružanje vrhunskih usluga u oblasti prodaje i distribucije od maloprodaje preko veleprodaje sa razvijenim dugogodišnjim poslovnim odnosima sa velikim brojem preduzeća u zemlji i regionu, koji počivaju na uzajamnom povjerenju i uspješnom poslovanju.

Danas, u našem portfoliju imamo 47 brendova iz evrpskih zemalja kao što su: Italija, Španija, Slovenija, Njemačka, Poljska, Holandija, Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Mađarska.

Naši zadovoljni kupci su brojne veleprodaje, hipermarketi, supermarketi, hoteli, restorani, kafići, diskonti i državne institucije.

Raspolažemo sa vlastitim skladištnim prostorom od 15.000 m/2 i voznim parkom različite nosivosti.

Budućnost poslovanja vidimo u kontinuiranom rastu i razvoju kroz dalje širenje asortimana, distribucije proizvoda i ulaganja u ljudske resurse.

Najznačajniji resurs kompanije su naši zaposleni. Profesionalni kadar zaposlen u sektorima prodaje, nabavke, marketinga, logistike, spoljne trgovine, finansija, sektora za razvoj i informacioni sistem i pravne službe čini najveću pokretačku i stvaralačku snagu u našoj firmi i temelj konkurentske prednosti koja nam osigurava dugoročni napredak.

stdNašu beskompromisnu orijentisanost ka kvalitetu smo potvrdili i implementacijom sistema menadžmenta kvaliteta ISO 9001:2015.

U svom radu se oslanjamo na veliku odgovornost, dugoročnu perspektivu, inovativnost i brigu o zaposlenima. Cilj nam je biti apsolutni lider u distribuciji robe široke potrošnje.